BOLDOGKŐVÁRALJAI ÁPOLÓ-GONDOZÓ OTTHON
FELÚJÍTOTT ORVOSI SZOBÁJÁNAK ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA
(2011. április 8.)

Őszintén reméljük, hogy jószolgálati programunk felkeltette az érdeklődést, és további támogatást és segítséget tudunk biztosítani a rászoruló emberek, gyermekek részére.
Ezen program keretében került sor Boldogkőváralján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Ápoló-Gondozó Otthonában a 4 millió forint értékben felújított orvosi szoba ünnepélyes átadására.
Az iskolai képzésben nem bevonható halmozottan értelmi és testi fogyatékos gyermekek otthona, itt teljeskörű ellátást és terápiás foglalkozásban részesülnek.
Megható élmény volt a sérült gyermekek műsora, szinte mindenki elérzékenyült. A helyszínen is történt egy felajánlás 110 ezer Ft-ot ajánlott fel az egyik résztvevő, húsvétra az intézményben lévő 110 gyermeknek ajándékra.
Az adományozó klubokból húszan vettek részt, a Megyei Önkormányzat részéről Csiger Lajos Alelnök Úr hangsúlyozta, szinte felbecsülhetetlen értéke van az összefogásnak, fontos a nem kormányzati szervezetek társadalmi szerepvállalása.

Az orvosi szobát hazai és külföldi rotarysták adományaiból és összefogásával a Rotary Club Budapest-Margitsziget szerelte fel és rendezte be. A projekt az alábbi szervezetek adományaiból valósult meg:
- Rotary Club Budapest-Margitsziget
- Rotary Club Berlin-Gendarmenmarkt
- Rotary Club Potenza
- Rotary Club Sátoraljaújhely
- Rotary Club Mátészalka
- Rotary District 1911.

Az orvosi szobát ünnepélyesen Dr. Ungvári Zsigmond (Kormányzó 2012-2013, District 1911) adta át.




Vissza